Små små steg

Husvagnssemestrar

Publicerad 2011-07-29 21:40:27 i Allmänt,

Ja, det är just vad vi gör just nu :) Vi bor i husvagn, just nu på Lagunens Camping i Strömstad. Första gången jag campar med husvagn och jag måste säga att jag gillar det! Det är kanonmysigt! 

Med oss på semestern har vi erfarna campare i form av familjen Ebbeholm/Holm, alltid trevligt med sällskap!
Vi åkte hemifrån i måndags och stannade till i Slussen i Trollhättan och sov första natten. Det blev en promenad längs med kanalen i Trollhättan på tisdagen innan resan gick vidare mot Strömstad.

Här i Strömstad har vi kanonväder. Jättevarmt och strålande solsken. Vi har åkt båt, badat, fiskat krabbor och grillat korv på klipporna. På kvällarna har vi spelat kort och tärning och bara njutit av semestern. Igår var vi inne i stan och köpte räkor och nyrökt makrill, det här ÄR livet!

I morgon åker familjen Ebbeholm/Holm hem till Blidsberg medans vi stannar en natt till. Tror nästa projekt i vår familj är att börja spara till en husvagn, för detta har vi nog fastnat för både jag, Stina och Kristian :)

Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder då Internet är så segt här på campingen men det får bli ett bildspel när vi kommer hem!

Kram på er!

Allvar och ursäkt!

Publicerad 2011-07-24 11:50:38 i Allmänt,

Idag tänkte jag skriva om det fruktansvärda som skakat hela Norden de senaste dagarna. Det fruktansvärda som hänt i vårt grannland Norge. En ensam galning som tog sig friheten att kallblodigt döda över 90 st oskyldiga civila människor, merparten unga. En fruktansvärd handling, helt utan anledning. En galnings verk!Mina tankar är hos de som förlorat en kär familjemedlem eller en god vän. Hos de döda som upplevde det mest fasansfulla sekunderna/minuterna innan de dog. Men mina tankar är även hos mördarens familj, hos hans mamma som vars son inte är en kallblodig mördare utan en älskad son.

Men nu vill jag passa på att be om ursäkt. En ursäkt till alla turbanklädda människor som INTE utsätter andra människor för terroristhandlingar eller liknande. För jag gjorde precis det som jag tror merparten av oss gjorde när vi hörde om tragedin i Oslo. Vi beskylde återigen snabbt våra muslimska "vänner". Tror dessvärre att de flesta av oss gjorde det. För det är så vi brukar göra... Drar alla över en kam för det är så det "brukar vara". Men denna gången var inte fallet så. Denna gången var det en typisk norsk gutt som heter Anders. Med nordiskt utseende och med en lägenhet på Oslos västkant (de finare områdena i Oslo). En vanlig kille,som man vid första anblicken, "går på tur på söndagarna med säcken på ryggen" och absolut inte skulle kunna tänka sig hitta på något sånt här fruktansvärt. Men det kunde han...

Men frågan är hur vi kommer att göra i framtiden. Kommer vi titta snett på alla norrmän nu? Eller kommer våra anklagande tankar och blickar gå till de norska folket så fort vi hör ordet terror eller bomber? Nej, jag tror inte det och framför allt hoppas jag att det inte blir fallet. Hat föder hat och det måste vi arbeta bort i vårt samhälle. Denna gången var det en galning. En galning som denna gång inte hette Ali eller Mohamed utan som hette Anders och pratade norska med östlandsdialekt. Vi kan lära oss att galningar finns dessvärre överallt i vårt samhälle och kan se ut på många olika sätt. Dessa galningar och deras handlingar är oförlåtliga! Men det finns många människor (inkl. jag) som är snabba med att anklaga människor som faktiskt bara vill bli accepterade i vårt samhälle. Som har flytt från hemskheter som till och med kan vara värre än det här vi upplevt nu. De människorna skall vi inte beskylla! Den som gjorde detta är en sjuk människa som skall få stå sitt straff! En galen människa som fanns mitt i vårt samhälle. Dessa sjuka människorna behöver vi hitta i tid, låta dem få vård så vi kan undvika såna här fruktansvärda händelser innan det gått för långt. I detta fallet hjälpte det inte att ha hårdare "asylkrav" eller göra det svårare för invandrare att få uppehållstillstånd. Denna gången var det en av "våra egna".

Nästa gång (förhoppningsvis blir det ingen nästa gång) sånt här händer så skall åtminstone jag försöka vänta med att dömma någon innan polisen sagt sitt. Denna gången gick mina anklagelser åt helt fel håll, jag var för snabb med att dömma helt enkelt! Därför vill jag återigen be alla världens muslimer om ursäkt för mina anklagelser i fredags, jag hade fel! Hoppas fler med mig kan erkänna sitt misstag och genom denna fruktansvärda händelse kanske komma varandra närmare istället. 

Låt denne galning få ett straff så hårt som han förtjänar, dödstraff är inte hårt nog. Denne man bör få springa gatlopp med stenar vinande runt sitt huvud. Denna man tog sig rätten att döda oskyldiga människor som var engagerade i vårt samhälles demokrati.  Denna handling visade att det finns galningar i alla religioner, hudfärger och nationaliteter. Kanske en väckarklocka för vissa.... Hur som helst... Demokratin är viktig och tillsammans skall vi visa honom att vi inte tänker ge upp. Vi skall stå ännu starkare tillsammans efter detta. Tillsammans är vi starka, och tillsammans med våra "nya landsmän" kan vi vara ännu starkare.
Hoppas att detta kan lära oss att se människan bakom hudfärgen för galningar finns överallt!

I går tände vi ljus här hemma för de omkomna. Svårt att förklara för ett barn vad som skett men det går inte att undanhålla sanningen för dem. Hon reagerade med kommentaren " oj, då är han lika gammal som mormor när han kommer ut ur fängelset" :) Om han kommer ut ja... Tror och hoppas inte det!
 
Vila i frid, vi skall se till att han får sitt straff!

Tacksamhet och semestervikarie

Publicerad 2011-07-22 11:25:44 i Allmänt,

Redan fredag... Fast just nu är det helg hela veckan lång -underbart med semester! Även fast jag inte har semester, jag och mina kollegor inom katgorin "föräldraledig" har ju aldrig semester. Vi har valt ett yrke som jobbar jämt, 24-timmar per dygn. Våra dagar ser likadana ut även om det så är julafton. Inte ens OB-tillägg får vi. Men ska jag vara ärlig så är jag Försäkringskassan/Svenska staten evigt tacksam för denna förmån vi har här i vårt avlånga land. Jag ser det som en förmån att vara stolt över för det är inte många länder som har en så bra föräldraförsäkring som vi har här i Sverige. Att få vara hemma med betalning när våra små är just små är fantastiskt egentligen! Tack Sverige, tack Försäkringskassan, tack skattebetalare! Tack för att jag får möjligheten att vara hemma och se mina små guldklimpar växa och lära sig nya saker varje dag. Tack tack tack!

Men lika tacksam som jag är för att få vara hemma, lika tacksam är jag att ha ett jobb att gå till. Gud, vad jag längtar dit ibland! Att slippa prata blöjor och puréer, att få bara vara Johanna och få delta i möten och föra vettiga diskussioner. Vara en person som folk lyssnar på för att jag har något bra att komma med. Inte bara vara hon som säger "Böööö", "Heeejje" eller "Nej, det får du inte för nu ska vi....". Att få kliva ur mysbyxorna för en stund och faktiskt få längta hem till sina små knattar ibland. Ibland längtar jag efter allt detta, vissa dagar mera än andra...

Men just nu håller jag på att lära upp en semestervikarie till min tjänst som "föräldraledig". Denne man, för det är en man, ska få hjälpa till att sköta rulliansen här hemma under de kommande 3 veckorna. Jag ska låta honom få prova på hur det är att vara "mammaledig". Hur "fantastiskt" det är att gå hemma och plocka, laga mat och byta blöjor dagarna i ända. Han ska få testa på det så pass till vida att han också kommer inse hur lyckligt lottad han ska vara att han får gå till jobbet i bland för lite miljöombyte. Hur som helst är det otroligt härligt att få ha en kollega här hemma. Ännu en sak jag är tacksam för!

En annan sak jag är otroligt glad för är att i morgon ska vi hämta hem min stora tjej, min stora fina tjej med den lösa framtanden hängande kvar i munnen (efter uppdatering i går i allafall). Denna dagen har jag längtat efter, känslan att få bli "hel" igen. Gud vad jag längtar, gud vad jag saknar! I morgon är dagen!

I morse fick Gustav smaka på blåbärspuré på gröten. Mammas stora skräck egentligen, jag som hatar kletiga barn... Blåbärspuré är inte bara kletigt och färggrannt utan ger också fläckar som är i stort sett omöjliga att få bort... Huuuua! Gustav åt och åt... Med munnen, med händerna, med kinderna och till och med i öronen fick jag torka bort gröt. Men han var nöjd, så glad och nöjd. Precis som alltid! Men vad spelar det för roll att man har gröt i öronen när man är så här söt? :)


Nu behöver min semestervikarie lite handledning... Ha en bra dag!

Kram på er!

Starten på semestern...

Publicerad 2011-07-19 22:54:39 i Allmänt,

Starten på Kristians semester har varit allt annat än semester. Vi grejar och grejar men nu börjar vi se ljuset i tunneln. Nu är det egentligen mest "småpill" kvar, det som egentligen är roligast :)

Tänkte bjuda på lite bilder som det ser ut nu... Inte klart som sagt men nästintill. Lekrummet blev dessvärre inte färdigtapetserat i dag som tänkt. Tapeten släppte färg och fick därför lämnas tillbaks till affären som nu ska beställa nya rullar från leverantören. Jag som hade sett fram emot att få det färdigtapetserat får vänta ytterligare några dagar... Men jag vet att det är värt väntan att få det bra till slut.

Gustavs rum börjar likna ett pojkrum. Det ska upp lite saker på väggarna och en "lekmatta" på golvet. Sen brukar barnrum fyllas ut ganska fort ändå... :)


och så nya tv-rummet....där ska det in lite möbler och upp lite saker på väggarna och så skall vi givetvis ha något i fönstren också... lutar åt ett besök på Hem och Hobby i Hjo när jag hämtar Stina på lördag...

Och ett litet litet smakprov på lekrummet... Fast denna tapeten skall ersättas med en likadan fast en där färgen håller och inte försvinner om man tar på den...


Medan vi grejade i går så la jag Gustav på Stinas säng en liten stund. Där hittade han snabbt Stinas älskade favoritdocka Putte att leka med. Putte har varit Stinas favoritdocka från första stund, hon fick honom av mormor Astrid och morfar Sture i ettårspresent och har sedan dess varit Stinas trogna följeslagare. Nu var det Gustavs tur att få närkontakt med Putte, kanske kan de också bli vänner :)
  

En trött Johanna avslutar nu för i dag med lite fina kort jag tog på Gustav i dag. Han är en riktig fotomodell unge herr Angrimer :)


Nu säger vi godnatt!

Natti natti!

Redo för restaurang :)

Publicerad 2011-07-16 08:13:22 i Allmänt,


Så här fin var Gustav i sina nya kläder i går när vi skulle gå ut och äta :) Ser ut som en liten farbror :)

Maten var god och sällskapet trevligt. I dag ska jag och Gustav ta en sväng till på stan för Kristian ville (hör och häpna ;)) att jag skulle köpa ännu ett par byxor till honom men i en annan färg :) Kul att han gillar något man köper! (och att jag köpte rätt storlek :)). K skall jobba fram till kl 13 och sen hämtar vi honom i Olofström och beger oss hemåt. Har varit ett par sköna dagar här i Karlshamn och jag vet  att Kristian har uppskattat att få träffa Gustav på kvällarna.

En bild på alla mina älsklingar (Stina är, just vid detta tillfälle, i telefonen som Kristian pratar i...)

Men nu är denna "semestern" över för mig för nu ska vi hem och tapetsera klart. Nu slipper inte Kristian undan längre! Nu SKA det bli ordning på torpet!

En dag på stan

Publicerad 2011-07-15 17:30:51 i Allmänt,

Har haft en fin mamma/son dag i Karlshamn i dag.

Gustav, med sin nya grävskopebody, redo för shopping!

Mamma fick gå i affärer och Gustav fick sova i vagnen. Precis vad vi gillar båda två. :) Vi köpte fina chinos till Kristian och en tröja fick han också, eller jag tyckte de var fina i allafall, frågan är vad han tycker... Gustav fick en ljusblå skjortbody och ett par beigea chinos han också. I dag var det alltså grabbarnas tur att få lite nya kläder.
Vi åt lunch på ett mysigt fik i stan och tittade ut över vattnet.Tycker det är kul att Gustav börjar intressera sig mer och mer för saker som händer runt honom. I dag kunde han inte koncentrera sig på att äta för det fanns så många lampor att se på... :) Sötnosen!

Åkte tillbaks till hotellet vid 15-tiden och tänkte ta ett dopp i poolen men det var helt enkelt för kallt. Jag och Gustav kröp ner i badkaret i stället och låg där en stund... tills Gustav somnade i min famn :) Då är man trött när man till och med somnar i badkaret :)

I kväll ska vi ut och äta med Kristians kollegor. I morgon ska Kristian jobba fram till lunch och sen bär det nog av hemåt. Skönt att komma bort men fruktansvärt skönt att komma hem igen också.

I dag är en sån där "sakna Stina" dag också. Saknar att ha med henne när vi gör såna här utflykter. Vi hade så mysigt ihop i Danmark när Kristian jobbade. När hon kommer hem så ska hon och jag ta en riktig shoppingdag och gå på stan titta och ta en fika ihop. Bara hon och jag. Såg så mycket fint till henne i dag men det är bäst att hon är med när man ska köpa någonting. Hon är bestämd vad hon vill ha min stora tjej! Min älskade stora tjej!  


Nu ska jag ta och gå ut i receptionen och kolla om det finns "svenskt kaffe på hotellet" :) Ja, det borde det nog finnas vi är ju trots allt fortfarande i Sverige...

BVC och Karlshamn

Publicerad 2011-07-15 08:27:58 i Allmänt,

Igår fick Gustav spruta nummer 2 av sin "trippelvaccination". Inte ett ljud sa han min tuffe lille kille. Väger 8300gram och är 71,5cm lång. Sträcker verkligen på sig nu. 


Lika mycket gröt runt munnen som i magen :)

Efter BVC-besöket satte vi oss i bilen och startade resan mot pappa Kristian och Karlshamn.
 
De 30 milen gick galant med endast 2 stopp. Först i Värnamo för lite lunch och bensträck och sen i Älmhus för att besöka deras lilla IKEA-varuhus.
När vi kom fram till Karlshamn så gick vi och åt Thaimat på en mysig restaurang i centrum och sen åkte vi till hotellet. Det var en trött liten familj som somnade gott på hotellet. I dag jobbar Kristian och jag och Gustav ska ta och gå och äta frukost nu och sen ska vi göra stan. I kväll blir det fin sommarbuffé/tapas på en restaurang vi hittade i går. Detta är den stora fördelen med Kristians jobb, att vi kan följa med ibland nu när jag är föräldraledig. Men det är inte alltid roligt att ha en sambo som reser mycket på jobbet, det blir många ensamma kvällar och jag måste lära mig att göra mycket hemma själv. Tillfällen som detta gör att jag tycker det är värt det!

Ha en fin dag! 

Jag läser:

Publicerad 2011-07-13 22:20:13 i Allmänt,

"Varför gråter inte Emma?" av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig. Emma är mera känd som den sk "Arbogamamman", mamman till de två oskyldiga barnen som mördades av en tysk kvinna för ett par år sedan. En fruktansvärd historia där mamman själv berättar vad som hände den där vårdagen samt förklarar hur hon reagerat på det som hänt.

En ofattbar händelse som skakade hela vårt land men som nu berättas av en av "huvudpersonerna" och som handlar om hennes sätt att orka gå vidare efter händelsen.

Tycker det kan vara intressant att läsa en historia som inte är kryddad utav kvällstidningarnas i sin jakt på läsare. Då jag själv har upplevt detta då en kompis till mig mördades för några år sedan och jag själv blev uppringd dagen efter av giriga journalister som jagade stoff till kommande första sidor. Om det var sant eller inte var inte så noga, bara det säljer....

Boken är intressant ur ett psykologiskt perspektiv då hennes reaktioner inte helt förknippas med vad som är "normalt" vid en händelse av detta, fruktansvärda, slag. Även fast boken inte är någon höjdare rent språkmässigt så är den helt klart läsvärd.
Men nästa bok får nog gärna vara en bok som gör mig glad i stället....

Flugor, vidriga flugor!

Publicerad 2011-07-13 21:40:45 i Allmänt,

Sommar i all ära men sommar hemma hos oss innebär en fasligt massa flugor också. Förstår inte varför Sveriges alla flugor ska hitta hem till oss men så verkar vara fallet. Trodde att man brukar ha mycket flugor om man tex bor brevid en kohage eller liknande men vi bor ju centralt vi (centralt i Blidsberg :)) och här finns varken hästar eller kossor.

Tycker flugor är äckliga... Gud vet vart de suttit innan de sätter sig på min mat! Flugor ÄR vidriga. Och högljudda. Åtminstone om man släcker lampan och skall sova. Då sätter de igång sin Jetmotor och tar bort allt vad ljuddämpare heter. Då börjar flugornas party. Men plockar man fram flugsmällan då försvinner de allihop. Var tusan tar de vägen när flugsmällan kommer fram. Det är dagens fråga: Vart tar flugorna vägen när jag tar fram flugsmällan??? Besitter vårt hus något slags skyddsrum för husflugor måntro? Bra tips belönas! :)

Fötter, underbara fötter!

Publicerad 2011-07-13 21:29:30 i Allmänt,

Det händer mycket i Gustavs utveckling just nu. Allt kommer på en gång känns det som. Han vänder sig, äter gröt och greppar allt han kommer åt. Just nu är han inne i en period då hans egna fötter är en favorit. Tänk att det kan vara så roligt att ta på sina egna små fötter :)


Nyvaken

Publicerad 2011-07-13 21:25:53 i Allmänt,

Finns ingenting som ser så mysigt ut som en nyvaken bebis. I dag tog Gustav sig en tupplur i min säng medans jag målade. Fångade honom med kameran när han precis vaknat...Så trött och så mysig!

Denna sida upp?

Publicerad 2011-07-13 19:44:08 i Allmänt,

Gustav har börjat vända sig. Säkert 100 gånger har han i dag vänt sig från rygg till mage. Mamma har vänt tillbaka en förbannad bebis lika många gånger... Mamma börjar tröttna på att vända bebis... För Gustav har leken just börjat...


Några småinköp

Publicerad 2011-07-12 11:11:03 i Allmänt,

I dag tänkte jag bjuda på lite fina saker som jag införskaffat den senaste tiden....


Hittade de här söta små burkarna i en butik i Danmark. Tycker de var så fina. Blev två set. Ett set med rosa och blommor och ett med turkos, blå och bilar :) Men nu slog det mig... I Stinas rum finns det miljarder med olika användningsområden för små burkar. Hon har hur mycket pärlor, spännen och småsaker som helst. Men som den oerfarna pojkmamma jag är så blev jag osäker, har pojkar lika mycket (ursäkta uttrycket) småskit som flickor? Givetvis skall man inte generalisera men visst har flickor generellt sett mera kraffs än pojkar? Hur som helst, burkarna är fina trots att användningsområdet fortfarande är något oklar :)


Dessa bollarna införskaffades också de i Danmark. Då faktiskt i en secondhand butik. I dag har jag roat mig med att tvätta alla bollarna för att göra dem redo för lek. Tänkte lägga dem i en liten barnpool alternativt badbalja inne på lekrummet. Blir nog kul för Gustav att busa i när han lärt sig sitta lite grann. Och sen att färgerna på bollarna matchar tapeterna gör mamma extra glad :)
  

Sen så har jag unnat mig något jag sagt tidigare att jag velat ha. Nya Greengate-muggar :) Blev 4 st i två olika färger och mönster, också de köptes i Danmark.
Nu ska jag och lill-prinsen ta tag i livet. Tror att vi ska ta på oss och åka och plocka lite jordgubbar. Blir fina små efterrätter vinter, ja så får det bli. Ut i jordgubbslandet!

Ha en bra dag!

Kram

11 Juli 2011

Publicerad 2011-07-11 23:21:39 i Allmänt,

Jaha... Då blev jag hastigt och (nåväl) lustigt gräsänka fram till helgen. Kristian fick åka till Olofström för att jobba så nu är jag och Gustav ensamma här hemma. Konstigt!
Vi ska roa oss med att måla, måla och måla. Däremellan ska jag amma och säga "Böööö" eller "Heeeejjje" för då är jag världens roligaste mamma. Tänk att vara så lättroad, hoppas det håller i sig för alltid :)

Tänkte på en sak precis...
Ibland måste man nypa sig i armen för att förstå hur lycklig man skall vara för det man har. Att jag fått två helt fantastiska små barn och att jag har en helt underbar sambo som faktiskt står ut med mig och mina tokiga infall. Det är så lätt att ta det för givet....


Tack för att ni finns!

Nu ska jag och min lille kille sova. I morgon väntar en ny dag med nya utmaningar... Vet inte riktigt vad morgondagen skall få bjuda på för överraskningar här i huset. Kanske skulle prova säga "Hello" eller "Hola" istället för "Heeeejje"?! Har inte det en bättre klang än "Heeejje"? ;) Har faktiskt hört att det är viktigt att introducera främmande språk tidigt... :) Man står inför många spännande och stora val och beslut när man är mammaledig!  :)

God natt!

Helgen som snart är slut...

Publicerad 2011-07-10 23:06:57 i Allmänt,

Även om denna helgen har varit kantad av saknad så är summan av den ändå positiv. Vi har fått gjort massor här hemma.
I fredags så tog jag och Kristian en "ledig" kväll, vi åt gott och drack ett glas vin. Sen gjorde vi chokladfondue och åt chokladdoppade jordgubbar innan vi satte oss framför teven... och somnade båda två :) Så skönt att bara slappa en fredagskväll. Har inte blivit mycket av just sånt den senaste tiden. Är man dessutom småbarnsförälder så känns det helt legalt att få somna i soffan innan 22-nyheterna :) Underbar fredag!
I lördags fick vi besök av familjen Jägevall. Grabbarna fortsatte bygga på lekstugorna medan jag och Angeliqa försökte roa barn. Lekstugorna blir verkligen jättefina!!! Duktiga karlar vi har :)
Här är ett kort på Fredric och Alice i det första "Pyttelilla hus" som grabbarna byggt (inte riktigt klart ännu...)

Även denna dagen kan sammanfattas som en bra lördag! :)

I dag har vi haft besök av svärmor och svärfar. Kristian och hans pappa har tapetserat Gustavs rum och Barbro och grejat i trädgården. Allt går så otroligt mycket fortare när man får lite hjälp! Gustavs rum är snart färdigt och i kväll har jag sytt hans nya gardiner. Väntar med att lägga ut bilder tills rummet är helt klart men i veckan kommer de, var så säker :)
Gustav har premiärbadat i badbaljan på altanen i dag. Han är allt en riktig badkille :)

Vaaaaar äääär Gustav? :)

Innan vi gick in fick Gustav provsitta fyrhjulingen innan pappa skulle åka till återvinningsstationen med trädgårdsavfall... Det ska börjas i tid! :)Nu ska jag ta en caffelatte och spela en omgång Plump med Kristian innan vi lägger denna helgen bakom oss och går in i en ny vecka. En dag närmare semester för Kristian.... en dag närmare att Stina kommer hem!

God natt kära läsare!

Sorg i mammahjärtat

Publicerad 2011-07-10 14:45:37 i Allmänt,

I dag saknar jag Stina. Saknar henne så att det gör ont i mammahjärtat. Min lilla tjej skall åka till Gotland i dag. Önskar henne och hennes pappa en jättehärlig semester. En semester med solbrända ben och massa bad. Och så självklart glassen, man får inte glömma glassen på semestern! En semester utan glass är som en mamma utan sitt barn hemma... En ofullständig semester, eller en ofullständig mamma...
Älskade unge, saknar dig varje minut du inte är här. Detta är mitt sätt att bearbeta saknaden när du inte är hemma (jag skriver det här för jag tänker aldrig låta dig ta på dig skulden för mina känslor). Just nu vet jag att jag är egoistisk i mitt tänkande men jag kan inte rå för det. Saknaden är baksidan när man går skilda vägar. Men jag vet att vi gjorde rätt, vi gjorde det för din skull också. Du har en mamma som saknar men som är lycklig, och det vet jag vinner i längden.

Älskade Stina, ha en underbar semester med pappa! Njut av ditt sommarlov och ät massa glass! Mamma, Kristian och Gustav längtar efter dig och ser fram emot att du snart kommer hem igen!

Tidsbrist!

Publicerad 2011-07-08 10:56:07 i Allmänt,

Vart tar all tid vägen? Jag hinner verkligen ingenting just nu... Allt snurrar så fort! Måste hitta de där små små tillfällena som man faktiskt kan spara in lite tid... Hittade ett i går! Att inte vända sig om när man backar ut bilen ur garaget... Det gick sådär!
Nästa gång så TAR jag mig nog den tiden att titta bakåt när jag backar för tid är pengar och den sekunden jag sparade blev VÄÄÄÄLDIGT dyr! Mitt livs dyraste sekund tror jag.... FAN!

Så förbannad på mig själv, backat på min egen bil med min egen bil (nåja.. familjens då...). Så jäkla onödigt då jag faktiskt visste att Saaben stod parkerad där. Det vore så skönt att kunna lägga skulden på någon annan men det kan jag inte göra. Det var JAG som parkerade Saaben där kvällen innan och det var jag som backade ut ur garaget utan att titta ordentligt. Ja, ja... Gjort är gjort, nu är det bara att öppna plånboken.


Medans jag gör det så önskar jag alla läsare en riktigt fin dag!

Kram på er!

Ett härlig ljud att vakna till...

Publicerad 2011-07-06 09:24:30 i Allmänt,

det är ljudet av en glad kille som ligger och jollrar för sig själv. Eller är det Ninis han pratar med måntro?  Han jollrar så högt att han säkert kan väcka hela grannskapet, men vad gör det när en liten grabb är så glad för att det är morgon ännu en gång.... :) I bland önskar man att man vore en bebis, eller åtminstone hade en bebis livslust på morgonen...

Och får han dessutom syn på mamma blir han såhär glad :)Och då smälter hans mamma också :)

Ha en bra dag... och du... ett leende förlänger livet :)


Minizoo

Publicerad 2011-07-05 12:55:05 i Allmänt,

I går när jag skjutsade upp Stina till sin pappa så passade vi på att träffa min kompis Carro och hennes "gutter". De bor som jag tidigare nämnt i Norge men Carro är ju i från Skövde så det är här i Sverige på besök då och då.  Vi har känt varann länge Carro och jag, sedan högstadiet tror jag. Sen bodde vi i Oslo båda två och på den vägen är det. Vi har gått igenom mycket, gjort massa roliga saker och varit på många fester tillsammans. Är ganska lika till sättet med en ganska lik uppväxt. Och även om vi inte ses och pratar så ofta så känns det alltid kul när vi ses. Vi tar liksom vid där vi slutade sist... :)

I går sågs vi vid Minizoo i Tibro.

Vi grillade/eldade korv och majskolvar :)


Vi kollade på getter (som förövrigt klättrade upp på Carros ben och gjorde "bajsavtryck")


Barnen fick hålla i marsvinen (eller marshmallowsen som en av pojkarna sa :))


Uppställning vid bilen innan hemfärd.

Tack för i går Carro, Theodor och Tristan!


Gröt ger starka barn (och mamma arbete....)

Publicerad 2011-07-05 12:40:32 i Allmänt,

Ja, nu har jag bara ett barn här hemma då och detta under hela 2,5 vecka. Tänkte utnyttja den tiden och försöka få gjort sånt som jag annars inte "hinner" med att göra för säga vad man vill om en bebis men i den här familjen är det nog storasyster som tar mest tid i allafall. Inte för att hon är extremt jobbig på något sätt utan för att det ständigt är olika aktiviteter som skall passas, mat som skall lagas innan aktiviteten eller kompis som man skall skjutsa till. Gustav är nöjd för det mesta, ligger (oftast utan protester) där man lägger honom och äter utan några större förberedelser. Jag VET att det kommer se helt annorlunda ut om bara några månader... Därför skall jag försöka passa på att njuta av min tid som "enbarnsmamma" här hemma. Jag började att njuta i morse med att ta en sovmorgon. Jag och Gustav sov ända fram till kl 9 då telefonen ringde... Kanske var tur det för annars vet man inte hur länge vi legat och latat oss i dag :)

Gustav började dagen med att för första gången äta en HEL portion gröt. Smarrigt och kladdigt! Babygröt är ju så himla svårt att få bort också och i dag lyckades jag trampa i lite och gå iväg... Blev till att torka golv också...:)

Annars i dag har jag rivit tapeter uppe och skurat lister i köket (det behövdes må jag säga!). I kväll kommer skjutdörrarna till vår nya garderob hem efter omlackeringen så i morgon skall alla kläder in på sina nya platser också. Det är vid sådana tillfällen man inser hur mycket kläder man egentligen har och hur lite av dem man faktiskt använder... Kanske skulle vara lite drastisk och göra mig av med en del nu när man ändå skall riva bland dem.. Det tror jag får bli eftermiddagens projekt...
Nu skall jag och Gustav åka till banken och fixa till hans sparande. Kanske skall passa på att åka till färgaffären också och låna med lite nya tapetböcker hem. Nu skall det väljas tapeter till Gustavs rum och nya tv-rummet där uppe... Har mina idéer om vad jag vill ha, men vi får väl se vad det blir till slut, brukar ändra mig tusen gånger innan jag blir nöjd...

Här är tyget jag köpte till Gustavs rum häromdagen. Tyget skall bli gardiner och så köpte jag två kuddfodral i samma tyg. På bilden ser tyget nästan lila ut men det är det inte. Trycket är i ljusblått och det tror jag att jag vill ha på en fondvägg i hans rum också. Vitt och ljusblått får det nog bli, har man en liten kille så har man :D

Tyg och kuddfodral från Serholt.

Kristian är i Oskarhamn idag men kommer hem i kväll igen. Känns konstigt att äta lunch helt själv...

Ha en fin dag alla läsare!

Kram på er

Trevlig söndag och nattgäst

Publicerad 2011-07-04 08:55:44 i Allmänt,

Glest mellan uppdateringarna här nu känner jag... Tiden räcker helt enkelt inte till just nu, men eftersom denna bloggen ska spegla mitt liv och min vardag så kommer det säkert bli så ibland. Just när tiden inte riktigt räcker till...
En annan sak som gör att jag inte bloggat så mycket det senaste är för att blogg.se har strulat var och varannan dag. Inte kul att skriva ett långt inlägg som vid publiceringen "försvinner". Tror jag kommer flytta min blogg och börja blogga på något annat ställe, ytterligare information och länk kommer när jag fått tummen ur :)

I går hade vi finfrämmat av familjen Jägevall. Grabbarna byggde lekstugor och jag och Angeliqa tog med oss de minsta i ligan och åkte till IKEA i Jönköping för att köpa resterande backar till vår nya garderob. Alice gjorde ansiktsmålning som en hund och Gustav sov mest hela tiden :) Köpte även en bit tyg som skall bli gardin på Gustavs nya rum.
Sen åkte vi hem och drack kaffe och lagade mat. Blev en god GI-lasagne (tycker själv det blev väldigt god :)). Sen var det dags för Tibro-familjen och åka hem men Hugo ville stanna och sova över hos Stina så det har han gjort i natt. Det hördes mycket prat och skratt innifrån hennes rum innan de små liven somnade gott :)
Smög in och tog ett kort på dem när de somnat. Där låg de med var sin nalle och sussade sött, mysigt med "sova över kompis" på sommarlovet :)


I dag ska jag skjutsa Stina till hennes pappa. Hon ska ha semester där i 2,5 vecka... Lång tid men jag vet att hon behöver den. Vet att hon har det bra och att hon ser fram emot att åka till Gotland med sin pappa. Är så grymt glad att jag kan känna mig lugn när hon är hos sin pappa. Vi gör inte helt lika när det gäller uppfostran men jag vet att han gör sitt bästa på sitt sätt, ett sätt som jag respekterar. Vi har tillsammans uppfostrat Stina till den goa person hon är och det måste väl vara ett bra betyg på att vi är bra föräldrar båda två. Tycker så synd om mammor (eller pappor) som behöver vara oroliga när deras barn skall åka till mamma/pappa. Jag känner mig lugn när hon är där även om jag helst av allt hade haft henne hos mig hela tiden såklart. Men Stina behöver sin pappa och han henne så är det och det är jag glad och tacksam för. Jag har 2 bra pappor till mina barn, fantastiska var och en på sitt sätt och det bästa av allt är att det är två män som gör allt för sina barn och det är det allra viktigaste för mig!

En rolig sak är att Stina tappade sin första tand i Oskarshamn förra året när hon skulle åka till Gotland med sin pappa. Och nu är det dags igen... Hennes framtand börjar vicka allt mera och Gotlandsresan närmar sig med stormsteg... Kanske blir det en repris i färjekön till Gotlandsresan :)En lite suddig bild på hur man ser min dotter mest just nu... Vickandes på sin tand!

Tycker det med att tappa tänder är lite sorgligt och vemodigt. Denna lilla tand som kom strax efter hennes ettårsdag. Denna tand som föregicks av månader av väntan och ständiga kommentarer som "Det är nog tänderna som som är på gång" så fort det kom ett endaste pip från hennes håll. Sen kom de små grynen till sist, små och söta. De har borstats, polerats, undersökts av tandläkare under vilda protester, vi har "letat" tandtroll tillsammans bland dessa små tänder men nu är det alltså dags att ersätta dessa små små vita tandsebissingar med stora vuxna tänder. Tänder som skall vara för evigt. Ännu ett tecken på att min lilla stina börjar bli stor!

Nu ska jag ta tag i packningen här hemma. 2,5 vecka under den svenska sommaren kan kräva sina ombyten... Ska jag skicka med thermobyxor eller baddräkt är väl frågan egentligen... Tror jag helgarderar mig och skickar med både och :)
På vägen mot Hjo skall vi träffa Carro och hennes pojkar från Norge som är hemma i Skövde på semester, alltid kul att träffa dem!

Ha en fin dag!

Kram

Hemma och full rulle

Publicerad 2011-07-02 17:57:26 i Allmänt,

Då var vi hemma igen... Hemma från en underbar minisemester som blev mycket bättre än vad jag hade vågat hoppats på. Mest orolig var jag nog för hur det skulle gå med all bilåkning men det gick superbra, barnen skötte sig exemplariskt båda två.
Danmark är otroligt fint och jag har njutit av att få umgås och göra roliga saker med min familj. Precis vad jag behövde!På båten på vägen hem så spelade vi lite på "enarmade banditerna". Stina vann 100 kronor och blev såhär glad! :)

Sen satt vi och byggde med lego en stund också. Pappa byggde en fin stol till Gustav :)
Nu är det vardagsliv som gäller igen. I dag har Stina varit på barnkalas och Kristian har varit och köpt sig en ny gräsklippare (!). Givetvis så var den ju till MIG ;) Jag och Gustav har varit på City Gross i Borås och handlat och nu i eftermiddag har vi varit ute i trädgården och grejat.
I morgon kommer Tibro-ligan hit och hälsar på, kul med besök!

Nu ska jag fortsätta ta tag i all tvätt, fattar inte hur mycket tvätt det kan bli efter ett par dagar...

Ha det gott!

Om

Min profilbild

Johanna

Min familj är otroligt viktig för mig, min familj består av min fantastiska sambo Kristian, min fina men något viljestarka dotter Stina, Gustav som just nu är familjens lille charmtroll, vår lata Golden Retriever Smilla och vår egendomliga katt Polly.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela