Små små steg

Ibland så har man tur...

Publicerad 2011-03-31 09:03:34 i Allmänt,

Jag har haft otur i mitt liv, många gånger. Det har nog alla. En del gånger handlar det nog om felprioriteringar eller felval jag själv gjort mig skyldig till, andra gånger om ren och skär otur. Men utan dessa misstag skulle jag inte vara den jag är i dag, dessa motgångar har ju faktiskt format mig till den människa jag är nu.

Men jag har också haft tur! Det är det jag tänkte skriva om nu...

Givetvis har jag vunnit på lotteri någon gång, jag har även "sluppit" undan polisens böter om jag någon gång kört för fort. Men det är inte heller den sortens tur jag syftar på i detta inlägget.

Detta inlägget handlar om Kristian eller den tur vi (ja, jag skriver vi) har haft som träffat hónom!
Denna stackars kille kom in i mitt, ganska trassliga, liv 2007. Jag var då ensam med Stina, var precis klar med mina studier och för tillfället utan jobb. Hade en ganska jobbig tid bakom mig då alla seperationer där barn är inblandade är smärtsamma oavsett anledning till seperationen. Jag var allt annat än stabil och absolut inte den Johanna jag är idag. Men han stannade kvar, något jag är mycket tacksam för idag. Vår relation blev "allvarlig" med en gång, jag fick ganska snabbt jobb i Borås och flyttade således in hos honom i Blidsberg. Till en början utan Stina vilket gjorde mig allt annat än stabil som människa. Denna tiden ser jag som den tuffaste i mitt liv, visade nog inte min bästa sida för Kristian under denna tid men han stod ut. Jag vacklade många gånger under denna tiden, ville bara ge upp för att slippa slita upp min dotter från sin trygghet men Kristian fick mig att våga han stöttade mig när allt var som jobbigast, jag är honom evigt tacksam.
Kristian är min motsats när det gäller mycket. Han är lugn, sansad och läser av situationen både en och två gånger innan han agerar. Dessa egenskaper är jag väldigt glad för att han har för de har nog smittat av sig lite grann på mig och med hjälp av dessa så har även jag blivit en lugnare människa.
Jag har mycket att tacka Kristian för men framför allt vill jag tacka honom för hans engagemang i Stinas liv. Hon kan inte få en bättre "låtsaspappa". Stina har redan en pappa, en biologisk sådan. Därför är den platsen redan fylld men den relationen som Kristian och Stina har är något annat. Han är en manlig förebild, en kompis med pappaliknande egenskaper. Kristian beter sig som en pappa och finns där som en far, tänk vad denna lilla tös är lyckligt lottad -två pappagestalter som finns där för henne! Stina och Kristian spelar fotboll tillsammans, Kristian har valt att engagera sig lite extra i fotbollen och finns därför med som ledare. Detta är bara deras intresse. Deras relation pendlar något enormt, från bästa vänner till bittra fiender på mindre än 10 sekunder. Ja, man kan med andra ord säga att Kristian är som en far för Stina, bara att de inte har några blodsband till varann. Men man kan se stoltheten i hans ögon när hon gör något bra, och det är med all rätt! Han är i allra högsta grad delaktig i allt denna lilla flicka presterar, hon har fått många av Kristians egenskaper, egenskaper som jag varken ser hos mig eller hennes biologiska far. Därför är jag helt säker på att det är inte bara gener som styr utvecklingen av individen utan också den sociala påverkan man utsätts för. Med denna vetskap lämnar jag med varm hand över en del av uppfostran till Kristian -världens bästa plastpappa!
Nu är han ju inte bara plastpappa längre utan också biologisk pappa. Härligt att se att han inte gör någon skillnad på "sina" barn. Att se kärleken han känner till barnen är fantastisk, jag kunde inte hittat en bättre man och pappa till Gustav!
Kristian har lärt mig att våga tro på kärleken, att ett förhållande inte alltid är en dans på rosor men att man inte ska ge upp. Kristian är kärleksfull, givmild och trygg i sig själv. Lugn och stabil men också bestämd i sina åsikter. Dessa egenskaper värdesätter jag högt och jag hoppas verkligen att våra barn ska lära sig detta av sin far.

Kristian, jag är dig otroligt tacksam för allt du ger mig, Stina och Gustav! Vi skulle aldrig kunna fått en bättre man i det här huset :)

I dag är det din födelsedag och med detta vill jag bara säga grattis till vår älskade sambo, pappa, låtsaspappa, husse och Kristian. Vi älskar dig!

Glada miner

Publicerad 2011-03-30 15:37:39 i Allmänt,

Bildbevis!!!! Lillkillen kan le och detta är fångat på bild! Inte de bästa bilderna kanske men ni ska veta att det krävs en del av mamma om hon både ska kunna ta bilder och vara rolig på en gång... :)


Glada hälsningar från Johanna och Gustav

Babyrytmik, Bvc och ett jäkla gott väder

Publicerad 2011-03-30 15:14:16 i Allmänt,

Varit på Babyrytmik i dag, Gustav sov sig igenom det även denna gång. Trevligt att träffa både mammor och barn -kommer nog vara ett stående inslag i min mammakalender.
Bvc-besöket gick bra. Han väger nu 6555 gram och är 63 cm lång. Planat ut lite grann i sin kurva -mamma jublar!!! Kanske får ha kvar honom som bebis ett tag till i allafall då.... :)

Sitter i solen och bloggar just nu -kanonhärligt väder! 


Har premiärhängt tvätten ute också -underbart! Och lika snabbt som man hänger ut tvätten så sprider sig den bekanta doften av gödsel sig över bygden -nu ÄR det vår! Men jag tycker ändå det är något speciellt med lukten av nytvättade kläder som torkat ute, trots den lilla toutchen av bonne!
                                                           


Ikväll ska Stina på dansen. Det är vår tur att skjutsa så jag och Gustav ska åka med. Får nog passa på att handla lite under tiden tjejerna dansar för i morgon är det födelsedag här i hemma, far i huset fyller 29 år! Nu ska här skrivas inköpslista!


Ha det!

Här ska slappas...

Publicerad 2011-03-29 19:58:00 i Allmänt,

...min kväll, bara min kväll! Ska umgås med nya Amelia, ett äpple och en stor latte. Måste nog skynda mig innan den nybadade bebisen vill vara med mig och Amelia.... Kan ju passa på att vika lite tvätt samtidigt... Det kallas att njuta av egentid, på ett effektivt sätt....

Nu ska här röjas...

Publicerad 2011-03-29 08:26:09 i Allmänt,

Tror att alla har det. Ställen som blir uppsamlingsplatser för skräp. Eller skräp vet jag inte om man ska kalla det, snarare saker som "kan vara bra att ha". Inte nu men snart....
Vi har sådana ställen, tyvärr inte bara ett! Nu ska jag ta tag i det för att få lite ordning.


Ska ta tag i det bara kanske inte nu men... snart....!
Nu är dagen igång, i dag känner jag mig duktig -Nu kör vi!

Shopping, klippning och nya blöjor

Publicerad 2011-03-28 18:50:18 i Allmänt,

Måndagar är lediga dagar för Stina. Tog med mina barn till Skövde i dag. Väldigt sällan jag åker åt det hållet för att gå i affärer faktiskt och jag har inte varit på Elins Esplanad sedan det öppnade men i dag var det dags. Mötte upp mamma där, alltid uppskattat att umgås lite med mormor. Gick och strosade lite i affärerna där, köpte inte mycket.

 
Stina tyckte Gustav skulle ha en gubb-keps... Nja tyckte mamman :)

Blev en randig tröja till Stina och ett par böcker att plocka fram lite senare till Gustav (ska han bli något stort så är det bäst att börja i tid :)). Men en riktigt trevlig utflykt, tack för den mamma!

Stina ville klippa sig i dag och det var verkligen behövligt. Hon har lika tunnt hår som sin mor och nu behövdes det verkligen kapas en rejäl bit. Fröken ville även ha lugg så sagt och gjort, lugg blev det! Hon blev supernöjd, jag behöver nog lite tid att vänja mig men visst blev hon fin....Köpte nya blöjor till Gustav på Coop. Huggies (har jag inte provat innan).

 Söta motiv på dem var det i allafall men nu återstår det att se om de fungerar till ändamålet(!)


Nu ska jag ta och laga lite kvällsmat till Stina som snart kommer hem från fotbollsträningen. Kristian ska på möte i kväll så jag blir nog ensam här i tv-soffan. Jag, tv:n och en hel korg med tvätt som skall vikas....

KAFFE...

Publicerad 2011-03-28 08:40:20 i Allmänt,

Så var det morgon igen då... Är lyckligt lottad att ha en knappt 6 veckors bebis och ändå kan ha kännt mig relativt utvilad. Han sover verkligen kanonbra och det är jag jättetacksam för, för är det något jag blir grinig av så är det för lite sömn. Men nu känner jag det... Att inte ha sovit en hel natt på nästan ett halvår (från v 20 i graviditeten så var det obligatoriska kissbesök VARJE natt) börjar nu kännas även i Johannas kropp. Vet att det finns de som har det betydligt värre men just nu så struntar jag i dem och låter mig själv få klaga lite. I natt vaknade Gustav 2 gånger (jäkla sommartid...) och jag vet att det inte är något att klaga på men efter denna natten så känner jag faktiskt att det saknas ett par timmars sömn.

Men nu har jag satt på en balja med kaffe som nu skall införtäras (det är nu jag skulle behövt min drömkaffemaskin, Kristian! ;)).


Nu skall denna koppen drickas och det lär bli många flera...
Detta SKA bli en fin dag!

Kalas, Solsidan och en kaxig attityd

Publicerad 2011-03-27 19:12:26 i Allmänt,


Morgonsamtal mellan syskonen.Har en snart 29-årig man i huset. Därför har vi haft lite kalas för honom här i dag. Maria, Marcus och tjejerna och Barbro och Lars har varit här och ätit lunch och fikat.
   
Godingarna Broberg, Elsa till vänster och Agnes till höger.


Pappan i huset stod för påklädningen av Gustav. Är det kalas så är det, jeans och rutig slipover dagen till ära.


Nu under eftermiddagen har vi kollat på två avsnitt av Solsidan första säsongen. Inte sugen på att gå ut när det snöar. Älskar Solsidan men i dagens avsnitt har ännu har inte Ove dykt upp... Har en hatkärlek till denne man... Han är verkligen en stjärna... "Tjeeenare mannen"!Nu väntas lite kvällsmat, fortfarande inte säker på vad som skall serveras i det Angrimer-Brobergska hemmet... Något förslag snabbt?"Nu vill jag vara lite i fred... God natt!"


Tog inte lång tid....

Publicerad 2011-03-26 21:20:11 i Allmänt,

..nu sover de alla tre... eller alla fem om det skall vara korrekt. Smilla och Polly ligger i Smillas säng och sover. Kristian och Gustav ligger i ena hörnet av soffan och Stina i andra. Jag sitter i mitten i mörkret och lyssnar på deras tunga andetag... Trevlig familj man har.... eller är det jag som är så tråkig att umgås med?

Snark!

Sköna lördag...

Publicerad 2011-03-26 20:11:57 i Allmänt,

Har varit en fin och solig lördag här i dag. Kallt men i solen var det riktigt skönt.
I dag har trädgården fått sig en omgång, Kristian har kört i väg gamla pinnar och skräp till återvinningen och jag har krattat i häcken. Skönt att få bort det gamla för att ge ny plats till allt det gröna som snart ska komma fram.

I förmiddags var vi en sväng på Klädbytardagen i Ulricehamn. Fyndade en del samtidigt som man gjorde en god gärning då överskottet gick till barnen i Vitryssland. Fanns väldigt mycket fina kläder, en del så gott som oanvända! Försöker tänka på att man inte behöver köpa ALLTING nytt, vi lever i ett konsumtionssamhälle och jag tycker det är vår skyldighet att försöka lära våra barn att vi inte bara behöver köpa allt sprillans nytt. I dag så hade Stina med sig sin plånbok och köpte en bok, en oanvänd peruk och en film för totalt 30 kronor - behöver jag säga att hon var supernöjd! :) 

I kväll har vi premiärgrillat! Eller vi och vi... Kristian stod ute med mössa på och huttrade och frös. Gott var det i allafall -nu ÄR det vår på riktigt! 

Nu väntar Earth Hour (men jag tror nog vi fuskar och har på tv:n i allafall, vi vill ju inte missa Körslaget... :)). Vi ska tända massor med ljus och mysa riktigt. 
Antagligen slutar väl denna kvällen precis som kvällen igår....

....  Och jag satt ensam vaken kvar i soffan....


Ha en fortsatt skön lördag!
 

Ett kärt återseende och våfflor

Publicerad 2011-03-25 20:21:29 i Allmänt,

I dag har jag och Gustav varit i Borås och besökt mitt jobb. Jättetrevligt att träffa alla igen. Dessa människor har jag tillbringat otroligt mycket tid med, mera vaken tid än jag faktiskt spenderat med min familj hemma varje dag ( ja, jag vet att det låter illa men det är ju faktiskt så det är för de flesta i yrkeslivet...) Man delar mycket med sina kollegor, jag är en väldigt öppen människa som utan problem delar med mig av både glädje, sorg, ilska och dåliga dagar säkert både på gott och ont men sån är jag... Nu när jag är mammaledig så har man inga kollegor att dela detta med och detta är nog det jag saknar mest av allt just nu! Det var hur som helst jättekul att träffa alla igen, jag hoppas verkligen att jag får komma tillbaka till dessa goa människor när tiden här hemma lider mot sitt slut!

Stina har varit hemma från skolan i dag också och eftersom jag skulle iväg till Borås så var hon med Kristian på hans jobb ett par timmar. Hon var nöjd med dagen, inte så konstigt kanske med tanke på att det serveras "fredagsglass" på AP&T varje fredag... :)

I kväll har vi ätit våfflor och nu väntar finalen av Let´s Dance. Tror att Frank vinner, men jag vet att Kristian håller på Jessica Andersson (självklart bara för att hon sjunger så bra.... ;))

Bjuder på ett av våra mindre vackra foton... :) Vi är inte alltid glada i familjen Angrimer-BrobergHa en trevlig fredagskväll!Bakdag

Publicerad 2011-03-24 16:22:49 i Allmänt,

I dag har det bakats på Falköpingsvägen. Bullar, ne..förlåt chokladbollar, sockerdrömmar och candycookies. Luktar ljuvligt nu när det är klart men jag rekomenderar INTE att sticka in näsan i ugnen när man bakar drömmar. Det luktar PYTON! Men nu har jag lärt mig det också :)Förmiddagen ägnades åt att måla med fingerfärg, ganska roligt för både mor och barn :) Gör det så sällan att man hinner glömma bort mellan varven. Perfekt att göra när man har sjuka barn eller det är tråkigt väder.

Gustavs dag har varit nästan som vanligt. Lite gråt, lite bajs, lagom med mat och massor av sömn!
Nu väntar vi på mannen i huset, får se vad vi ska roa oss med i eftermiddag/kväll för dessa dagar gör mig ganska rastlös trots att det är fullt upp mest hela tiden. I morgon skall jag besöka mina arbetskamrater det ser jag verkligen fram emot!

// J

Vinst och hosta

Publicerad 2011-03-24 09:36:28 i Allmänt,

Har en sjuk tjej här hemma i dag. Eller sjuk och sjuk... Jag vet inte om man egentligen kan kalla henne sjuk för jag tror mest det var viljan att gå till skolan som tröt i dag. Sen är hon ganska rosslig i halsen och lite hostig så vi bestämde oss för att hon fick vara hemma. Är inte van att ha sjuka barn hemma, peppar peppar så har Stina alltid varit väldigt frisk och jag hoppas givetvis att även Gustav ska få vara ett friskt barn han också.

Något som lyste upp denna morgonen var en sida i Ulricehamns tidning. Stina har vunnit biljetter till Cirkus! Så måndag om en och en halv vecka så bär det i väg på cirkus - kul!

Hoppas det blir jag och Stina som får åka, tycker cirkus kan vara ganska underhållande faktiskt. Men jag HATAR clowner, har nog en släng av clownfobi. Tycker de är opålitliga och ser otäcka ut, fy sjutton! Nej, tacka vet jag lindansare, hästar, elefanter och sockervadd -det är cirkus det!


Nu tar vi tag i dagen och startar dagens första maskin med tvätt...
Tvätt- ett evighetsjobb!


Fin dag för mamma och barn

Publicerad 2011-03-23 18:20:36 i Allmänt,

Har haft en riktigt fin dag med mina barn....

Nya jackan på....


Jag och Gustav började dagen med babyrytmiken i Dalum. Gustav sov sig igenom hela sången men vaknade lagom till fikat- som vanligt! Mysigt att träffa andra mammor tror att jag behöver det. Gutav verkade inte misstycka i alla fall men sen får vi väl se om han kanske orkar hålla sig vaken nästa gång...


Efter det så hade vi tid på BVC för vägning och mätning. Han hade vuxit bra och följer sin kurva perfekt. 6370 gram och 62 cm lång - store killen! Tycker att han växer för fort men enligt BVC-sköterskan så är det viktigaste att han verkar nöjd och följer sin kurva och det gör han ju, är väl bara att acceptera att han är stor.

Sen var det dags att hämta Stina i skolan, in med henne i bilen och sen åkte vi till Falköping för att gå på stan. Supermysigt att göra något med bara Stina och Gustav. Jag och Stina fikade och gick och kollade lite i affärer och Gustav han sov som vanligt. Sen blev det en sväng till Willys och jag ska vara helt ärlig att säga att Stinas hjälp är ovärderlig ibland. Svårt att handla med ett barn som måste sitta i sitt babyskydd i kundvagnen, får ju inte plats något mera än babyskyddet. Då är det skönt att få hjälp av storasyster med att köra en annan vagn där vi kan lägga maten. Hon är allt bra duktig min stora tjej!


Nu är Stina på dansen och Kristian är på väg hem, jag sitter uppkrupen i soffan med Gustav i knät och en krämig kaffelatte i handen.
 
Nästan som en som är gjord av min drömmaskin.... ;)

Ska snart börja med kvällsmaten, blir falukorv och mos i dag -beställt av dottern.

Trevlig kväll allihop!

Certifierad tvåbarnsmor

Publicerad 2011-03-23 09:44:08 i Allmänt,

Då var det gjort, det stora eldprovet för en 2 barnsmamma! I dag fick jag, för första gången, äran att klara av morgonen själv här hemma. Hittils så har Kristian varit hemma på morgonen och sett till att Stina kommer i väg till skolan men i dag är han på tjänsteresa så jag fick klara det själv... Allt gick kanon och jag måste säga att det var riktigt roligt att få till sina egna rutiner lite grann. Är det något jag saknar med mammaledigheten så är det att få "stressa" lite grann, jag mår bra av att få lite måttlig stress i vardagen. I dag fick jag utlopp för det...  :) Men nu är Stina i skolan och jag och Gustav ska ta tag i dagen.

I dag är det dags för babysångspremiär för mig och Gustav, skulle han mot  all förmodan inte bli fotbollsstjärna så får ju även rockstjärna vara ett "godkänt" yrkesval. Känner därför mitt ansvar som mor att hjälpa denne unge man att vårda sin musikaliska ådra, han har det ju dessvärre inte i blodet direkt... :)

Därefter är det dags för ett nytt BVC-besök. Spännande att få se hur hans kurva ser ut... Uppdaterar det i kväll med nya färska siffror.


Mor och son önskar alla en fin dag!
Dålig uppdatering här....

Publicerad 2011-03-21 19:12:18 i Allmänt,

Har varit dålig på att uppdatera min blogg det sista, tiden har helt enkelt inte funnits... Men nu ska jag göra ett försök att uppdatera er om mitt liv lite grann. Hoppas jag är förlåten.... ;)

I dag skiner solen, våren är verkligen här! Började dagen med en härlig långpromenad med Anna och Otto. Tänkte oss visst inte för när vi valde väg... Tjällossning och isgata om vartannat, men vi kom hem i allafall utan brutna ben och det är väl huvudsaken. Nu är hunden duschad och vagnen skurad, enda spåret av promenaden är allt grus man får under fötterna här inne för det spelar tydligen ingen roll att hunden är nyduschad, hon har med sig en halv grusgrop in i alla fall - helt klart nackdelen med våren!
Gustav uppskattar sitt babygym allt mera, ligger och tittar på Mumintrollen som snurrar över hans huvud. Undrar vad han tänker egentligen....


Just nu så blev det helt enkelt för mycket med alla troll, han somnade helt sonika under sitt gym- sötnosen! :)Storasyster kom nyss hem från skolan och ville prova sitt nya Kalle Kunskapspel på datorn. Konstigt vad de små liven kan om datorer, spelar spel som hon aldrig gjort annat. Nu väntar hon på att en kompis ska komma förbi, hon blir fort rastlös min lilla Fia-Lotta.Denna bilden har Stina tagit själv -en blivande fotograf måntro?Over and out!

Om man tittar noga så...

Publicerad 2011-03-17 08:33:32 i Allmänt,

... skulle detta kunna vara ett litet leende. Åtminstone slutet på ett... :) Gustav gav mig några fina små leenden i går men när jag skulle föreviga denna stora händelse så var morsan inte lika rolig längre. Detta är alltså det närmsta ett bildbevis jag har än så länge, men okej ni får tro vad ni vill! Jag VET att han log åt mig, det gör nämligen de flesta när jag sjunger... :)
Smile and the world smiles with you!

En vårdag i trädgården

Publicerad 2011-03-16 15:17:19 i Allmänt,

Fint väder i dag och då är det bäst att passa på att vara ute. Såg definitivt varmare ut än det var... Försökte klippa lite träd medan Gustav sov i vagnen, en utmaning att klättra upp på stegen med en bebis som tappar nappen och en 7-åring som behöver hjälp med än det ena än det andra. Slutade med att jag klippte det jag nådde från marken, resten får vi ta i helgen.

Tog en fika i solen på altanen, blåser snorkallt men i solen där det är lä är det skönt.Här är lite av vad vi gjort idag... Ps... Dags att ta ner julgranen snart va? :)


God natt

Publicerad 2011-03-15 20:45:24 i Allmänt,

Stina ville att Gustav skulle ligga kvar i hennes säng efter att vi läst klart boken i kväll. När jag kom tillbaka såg det ut såhär i sängen....
Den omtänksamma storasystern hade pallrat upp med kuddar så att inte lillebrorsan skulle kunna ramla ur sängen... :)

Med den bilden säger vi god natt! :)

Dagarna går så fort...

Publicerad 2011-03-15 15:37:17 i Allmänt,

...redan tisdag idag. Vart tar tiden vägen?

Gustav växer så det knakar. Har upptäckt babygymmet och kan ligga en lång stund och titta på figurerna som rör sig över huvudet på honom. Kan nog skymta ett leende ibland men det kan också vara magknip (man väljer ju vad man helst vill se :)).... Sover mest hela dagen, snällare bebis får jag nog leta efter....


I söndags åkte vi till mammas stuga vid sjön Viken. Där badades det badtunna och Stina provade fiskelyckan i isvaken, dessvärre blev det ingen fisk denna gången.


De fick även med sig morfar Sture ner i plurret...


På vägentill Viken stannade vi till i Brevik för att beskåda något av det häftigaste jag sett någon gång. Isen har packat sig i stora isberg längs med strandkanten, riktigt stort att se.


 Det händer tydligen inte så ofta så det var kul att ha sett det.


 


I dag har jag hunnit med en promenad i grannbyn (Trädet) och nu bakas det "norska boller". I Norge äter man ju inte så mycket kanelbullar som vi gör i Sverige utan där bakar man släta vetebullar som de kallar "Boller". Smidiga att baka och väldigt goda.
Nu ska vi fika!

Våran helg så här långt...

Publicerad 2011-03-12 23:00:52 i Allmänt,

Vi har haft Melodifestival kväll här och partyhatten är ju obligatorisk vid sådana tillställningar :)

Rätt låt vann! Ja, eller i allafall en av de rätta låtarna i Melodifestivalen. Jag hade ganska många favoriter i år men jag tror verkligen att Eiric Saade kan lyckas i Europa. Stina hade honom som klar favorit också förstår henne för han är ju gudomligt söt :).

Min helg började lite knackigt i går, jag kände mig lite konstig i kroppen i går kväll och mycket riktigt så hade jag fått feber. Sov oroligt i natt men i morse så mådde jag bättre, i dag är det bara en jobbig rethosta som tynger mig förhoppningsvis så blir det inte mera sjukdom än så.

I dag har Stina haft en kompis här, de leker jättebra ihop. Lättare att ha två (eller tre)  barn här än ett ibland... 

Stina har fått i uppdrag utav Kristian att dela ut lite lappar från Väg och samhällsföreningen här i Blidsberg. Det var ca 100 lappar och för detta skulle hon få 50 kronor. Detta gjordes i går och i dag och nu är uppdraget slutfört. Hon tyckte att det var jätteroligt att få "jobba" och har provat tre olika färdmedel för att dela ut post - fyrhjuling, cykel och ben.... tror det bästa var "brevbärarfyrhjulingen" med tillhörande privatchaufför :)

Observera att även "brevbäraren" har partyhatten på sig :)
Vi tog en sväng förbi lekplatsen också, även Smilla gillar lekplatser... 


Nu säger vi god natt! Natti!
 

Farväl sockersug...

Publicerad 2011-03-11 11:49:44 i Allmänt,

Nu har jag fått nog av sockersuget! Har tillåtit mig att äta vad jag vill under graviditeten men nu får det vara nog... Nu ska jag försöka "avgifta" mig själv ett tag i från allt vad kolhydrater heter, ingen fanatisk diet för det är varken jag eller min kropp redo för ännu men helt enkelt dra ner på kolhydraterna i kosten. Det vet jag fungerar på mig, jag blir piggare, gladare och mindre sötsugen.

Vill helst inte hamna i "fikaträsket" som mammaledigheten ofta innebär, men jag tänker att om jag sköter mig på veckorna så kan jag ju få unna mig något gott på helgen. Och några goda ostar eller en skål med bär kan faktiskt vara nog så gott som en kaka...

Finns så mycket gott man kan äta som inte har massa onödiga kolhydrater i sig. Dagens frukost bestod av naturell youghurt med blåbär och nötter och här ser ni vad som erbjuds till lunch... Mums!


Vi har det bra vi!

Publicerad 2011-03-11 09:41:50 i Allmänt,

Sitter här i min "skyddade värld" och tittar på Nyhetsmorgon och ser repotaget om det fruktansvärda jordskalvet i Japan. Sänder en tanke till dem som blir drabbade, alla dem som förlorar hus och hem och kanske även familjemedlemmar. Tänker på alla de barn som kanske förlorar sina föräldrar eller tvärtom. Tänk att veta att det är en tsunami på väg att rulla in mot land och skövla allt man byggt upp.

Och här sitter vi "bortskämda" människor och gnäller om småsaker om vart vi ska åka på semester eller vilket lekland vi ska besöka till helgen..l. Nej, i dag så inser jag att jag måste bli mera tacksam för vad jag har och vilket bra liv jag faktiskt har. Vi har ett fint land som, tack och lov, inte drabbats av allt för naturkatastrofer, jag har ett fint hus och en härlig familj! Jag SKA vara tacksam för allt jag har!

Nya tag...

Publicerad 2011-03-11 09:29:54 i Allmänt,

Fredag i dag -underbara fredag! I och för sig blir ju alla dagar lika när man är mammaledig men just fredag och helg känns ändå speciella. Denna helgen känns extra bra nu när Stina äntligen har kommit hem. Konstigt att man kan sakna någon så efter bara 5 dagar...
I dag är Kristian med Stina i skolan på "åhörardag". Jag skulle också velat följa med men jag vill inte att Gustav ska träffa så mycket barn riktigt ännu så i dag så fick Kristian gå ensam. Roligt för dom båda tror jag!

I går var Gustav på BVC. Han växer så det knakar den lille killen. Nu väger han stadiga 5735 gram och är 59 cm lång. Snälla stanna tiden nu, jag vill ha en bebis ett tag till ju... Gjorde ett litet överslag  angående hans viktuppgång: Fortsätter han att öka i denna takten (400 gram i veckan) så väger han ca 460 kilo på sin 20-årsdag :D Men förhoppningsvis så planar hans kurva ut innan dess :D

Gustav pratar med Bamse och hans vänner

I går eftermiddag så styrde vi kosan mot Tibro för ett besök hos familjen Jägevall. Det blev fika och prat och så fick jag mina naglar gjorda. Så fint - tack Angeliqa! Det var jag värd, tror dessvärre inte att jag kan få dem sitta så länge denna gång, har liksom glömt hur man beter sig med långa naglar :D


Angeliqa och Fredrics lilla Alice gillar mina killar -det märks! Hon älskar Gustav och tog Kristian i handen för att han skulle följa med henne när hon skulle bajsa :) Goa unge!

Ser i och för sig ut som att föräldrarna gillar min lille kille också ;)


Stinas pappa kom förbi och lämnade av min stora tjej - nu är min familj komplett igen! Stina hade saknat sin lillebror och vi henne. Det var en trött men lycklig mamma som åkte hem i bilen från Tibro i går kväll, med båda sina guldklimpar, sött sovandes i baksätet!

Nu ska jag låta dammsugaren få bekänna färg här hemma!

Ha det bra!

Promenad med bebismaffian och saknad

Publicerad 2011-03-09 15:11:37 i Allmänt,

Har haft Malin och Anna, och deras bebisar Stella och Otto här på förmiddagen.

 
Goa Otto och söta Stella

Det blev en skön promenad med efterföljande fika. Underbart att ha goda vänner som är hemma samtidigt, det gör denna tiden så mycket roligare. Just nu känner jag att jag skulle vilja vara mammaledig för alltid, det trodde jag aldrig att jag skulle känna. Visst kan jag känna att jag saknar mina arbetskamrater men jag njuter av varje sekund jag får vara hemma.

Sömntutan Gustav sover sött

Gud vad jag saknar Stina nu, hon kommer hem i morgon och oj vad jag längtar! Pratade med henne i telefon i går men då hade hon inte tid med sin mamma för hon tittade på Bolibompa :) Ska bli skönt att ha en helg tillsammans med hela min lilla familj, en ny och ovan upplevelse för oss alla.
Älskade unge, mamma saknar dig!

Kändisar

Publicerad 2011-03-08 16:41:11 i Allmänt,

I dag var mina älsklingar med i Ulricehamns tidning. Har satt in annons både där och i Borås tidning. För er som inte läser dessa tidningar så gör jag en likadan annons här i bloggen istället.
Gustav, son till Johanna Angrimer och Kristian Broberg föddes den 17 februari. han var 57 cm lång och vägde 5340 gram. Storasyster heter Stina och familjen är bosatt i Blidsberg. 

 

Trodde jag aldrig...

Publicerad 2011-03-08 09:18:23 i Allmänt,

Satt och kollade och sorterade bland lite foton på datorn... Hittade detta:Måste nog faktiskt erkänna att jag kan sakna magen en smula, (visst finns magen kvar om än bara lite sladdrigare :) ) Känslan av att inte veta vem som bor där inne och hur allt ska bli, det är det jag kan sakna. Är otroligt glad att han är ute och att allt gick bra men det är väldigt mysigt att gå i väntans tider - iallafall efteråt! :)

Ett rejält avtryck

Publicerad 2011-03-07 20:23:44 i Allmänt,

Här är högerfoten som enligt pappa kommer ta Elfsborg till SM-guld!
Efter allt kladd med färg så blev det ett bad och nu ligger prinsen i sin korg i klädd pyamas. Vi ska krypa upp i soffan och slappa framför tv:n, börjar ju en ny serie om förlossningar som verkar rolig på TV4.

Vårkänslor och julgransplundring...

Publicerad 2011-03-07 12:09:25 i Allmänt,

Vilket väder det har varit i helgen! Kallt i vinden men fruktansvärt skönt i solen. Har letat fram mina solglasögon -ja nu är det bannemig vår! Vårkänslorna spritter i mig och man kan inte säga annat än att livet är härligt!
Krokusar som förgyller min bänk i köketI lördags så åkte Stina till sin pappa. Det var en spänd liten tjej som såg fram emot skidresan till Sälen. De åkte upp igår och den oroliga mamman fick i går eftermiddag veta att de kommit upp ordentligt och att resan gått bra. Nu hoppas vi på att de får några härliga dagar där uppe!

Jag, Kristian och Gustav tog en liten utflykt i lördags till min mormor och morfar i Mariestad. Kul att komma ut lite grann, träffade min moster och hennes man också och Gustav fick fina kläder i present - tack!


I går åkte vi till Kristians mormor i Fritsla. Hon blev glad av att få träffa sitt 10:onde barnbarnsbarn... Häftigt att få uppleva det! På väg till Fritsla stannade vi på Knalleland och mamman i familjen fick uppdatera sin garderob lite grann... Det gjorde mycket för mammans humör, efter 9 månader av nästan bara leggings så kom några jeans in i garderoben -underbart!

I går kväll fick vi en blixtvisit av familjen Jägevall. De stannade till på väg hem från Borås. Kul att träffa dem, hoppas det blir lite längre nästa gång!

Nu är det måndag igen.... Kristian jobbar fram till lunch och är ledig i eftermiddag. Vi ska till vårdcentralen och kolla blodtrycket båda två. Grupprabatt kanske? :D
Jag startade veckan med en promenad med Smilla och Gustav. När jag kom hem så kände jag att det var dags... Jag tog tag i det som borde gjort för flera månader sedan.... Jag plockade ner julgransbelysningen på utegranen! Men man sjunger ju " julen varar än till påska..." så vi har ännu lite tid tillgodo :) Nu är belysningen nere iallafall och nu väntar vi bara på att tjälen ska gå ur så att vi kan ta ner granen också, kanske den får stå till påska i allafall :)

Nu är det dags för lite lunch här hemma, undrar vem som hinner äta först -jag eller Gustav?
Ha det bäst!
Gästbloggare: Stina Angrimer Karlsson

Publicerad 2011-03-04 21:14:30 i Allmänt,

Stina ville prova skriva på min blogg också, hon skrev en berättelse... Fortsättning följer!Det var en gong en hund som hette smilla och hon var Kåmpis med en Katt som hette Poly

Och dom skulle till sjön då såg dåm en krokodil

 

 

 

Av Stina angrimer karlsson

Promenader och spel

Publicerad 2011-03-04 20:55:22 i Allmänt,

Trots den tråkiga starten på dagen så har detta varit en bra dag.I morse tog jag och Gustav en promenad med Anna och Otto. Kallt och blåsigt men en skön start på dagen. Det är kul att ha någon att promenera med, blir lättare att ta sig ut när man inte behöver gå ensam. 
Stina och Kristian kom hem vid 12:30 och då blev det lite lunch och sedan spelade vi Fia. Kristian vann, Stina kom tvåa och som god trea kom jag.... De andra två var sugna på att köra lite fyrhjuling och jag och Gustav följde med ut på ännu en promenad. Svårt att hålla jämna steg med en fyrhjuling men.... De såg ut att ha kul i allafall!


I kväll blev det tacos till kvällsmat och nu är det fredagsmys i soffan för oss precis som för 90 % av den svenska befolkningen.... 

Ha en fin fredagskväll!
 

Vem kommer hit och byter ut mitt barn?

Publicerad 2011-03-04 08:45:19 i Allmänt,

Ja, det är vad jag tror händer ibland här hemma. Någon, fråga mig inte vem, byter blixtsnabbt ut min snälla, goa 7-åring mot ett monster, för att sedan byta tillbaka när man minst anar det! Detta monster är fruktansvärt oförskämd, arg, otrevlig och allmänt vresig. Fullkomligt oresonlig om jag ska vara ärlig!

Jag vet att det händer otroligt mycket i denna lilla 7-årings liv just nu. Många stora händelser som sätter sina spår... Givetvis så gör det avtryck i hennes sätt att bete sig men jag tror den största boven i dramat heter TROTS! Denne Trots har kommit på besök med jämna mellanrum under de senaste 7 åren. I och för sig så har han inte stannat länge när han kommit men var dag han är på besök är en pina. Det märks så tydligt att Stina själv tycker att det är jobbigt när det blir så här, hon känner nog inte igen sig själv riktigt. Just nu bråkas det om ALLT, alltifrån påklädning till hur mycket man ska äta till kvällsmat. Tv-tittning är en ständig orsak till bråk, från och med i dag får vi nog dra in den förmånen om det inte kan skötas bättre. Konstigt att hon kan förvandlas så här, från att vara hur go som helst till att bli ett uppkäftigt monster!

I morgon ska hon åka till sin pappa, de ska åka till Sälen från söndag till torsdag. Vet att jag kommer sakna henne massor men jag ska passa på att ladda mina "trotsbatterier" så jag orkar ta "tjuren vid hornen" när hon kommer hem igen. Denne Herr Trots är INTE välkommen i vårt hus, åtminstone får han inte bli långvarig!


Mvh

En mamma till en trotsig 7-åring

Kvällsritualer...

Publicerad 2011-03-03 08:34:11 i Allmänt,

I detta huset är det nu bestämt att Gustav ska vara med och läsa bok vid läggning... Han ser måttligt road ut :) Men mysigt är det!Bildkvaliteten är sådär då bilden är tagen i nattlampeljus....

Ännu en premiär...

Publicerad 2011-03-02 17:09:09 i Allmänt,

Premiär i dag igen, denna gången premiär för årets första utomhuslunch! Och det kommer bli måååånga flera..... Dagen till ära har vi haft mormor på besök. 

Besök och fotografering

Publicerad 2011-03-01 21:59:26 i Allmänt,

Haft besök i dag av min gamla kompis Angeliqa och hennes dotter Alice. Riktigt roligt att träffas! Alice tycker enormt mycket om bebisar vilket man tydligt kan se på bilden.... :)


På eftermiddagen kom Maria, Marcus, Agnes och Elsa förbi för att titta på Gustav (och förhoppningsvis även hälsa på oss andra :)). Trevligt att träffa dem också såklart...

Kvällen har ägnats åt bad och fotografering. Det är svårt att få bra bilder på en bebis som inte gärna vill öppna ögonen... Här är lite av kvällens resultat:
Gustav badar
Mina favvokillar

Om

Min profilbild

Johanna

Min familj är otroligt viktig för mig, min familj består av min fantastiska sambo Kristian, min fina men något viljestarka dotter Stina, Gustav som just nu är familjens lille charmtroll, vår lata Golden Retriever Smilla och vår egendomliga katt Polly.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela