Små små steg

Det där med fredagsmys

Publicerad 2013-04-27 07:05:00 i Allmänt,

När jag var liten var det aldrig något prat om fredagsmys. Fredagsmys innebar på sin höjd att man la på en annanas skiva ovanpå någon maträtt och kallade rätten för "Hawaii-nånting". Detta serverades med en "sallad" gjord på salladskål, gurka och en stackars trött tomat. Till detta kanske man till och med fick öppna en glasflaska med Herrljunga-cider och dela lika i familjen, någon gång fick man en hel flaska Trocadero själv, men då var det VERKLIGEN något speciellt. Tv:n var då som nu det man samlades runt och tittade på de 2 kanaler som fanns att tillgå.
Nuförtiden är fredagsmyset lika heligt som julskinkan på julbordet. Man SKA äta tacos - inget fredagsmys utan tacos. Man hackar grönsaker från hela världen och lägger i små skålar som genererar mängder av disk. Efter tacosen ska det mysas i soffan. Man ska kolla på Let´s Dance och småflina åt kändisarnas tappra försök att imponera på en svårflirtad jury. Faller inte dansprogrammet en i smaken kan man kanske titta på något förinspelat program som man inte hunnit titta på tidigare i veckan. Man ska ha chips, popcorn eller annat fredagsmyssnacks. Kylskåpet ska vara välfyllt och hemmet ska helst vara skinande rent innan fredagsmyset börjar för sen ska det bara mysas hela kvällen lång.
 
Detta är schablonbilden av fredagsmys! Det är den bilden vi matas med via Facebook, bloggar och instagram iallfall. Men frågan är om det alltid är så himla mysigt med fredagskvällar hemma hos alla.
 
I går hade vi familjen Jonsson här på spontangrillning. Det är sånt jag gillar. Huset var inte städat och vi åt inte tacos. Men alla de 6 barnen såg ut att ha roligt och föräldrarna fick sitta ner och umgås lite grann. Jag tror både vuxna och barn var nöjda med kvällen trots att vi knappast uppnådde schablonbilden med tacos eller att huset var skinande rent. Men somnade i soffan det gjorde vi, när gästerna gått hem, och DET är fredagsmys för mig! :)
 
 
En fredagkväll hos oss, 6 barn och kanske inte fullt så harmoniskt som det ser ut på FB.... Men trevligt`JA!

Kommentarer

Postat av: Angeliqa

Publicerad 2013-04-27 07:40:48

Jag trodde vi var lika gamla?? Men du lär ha levt på stenåldern eller nåt ;) I alla fall nästan.. För när jag var liten åt vi pizza och drack cola! Vi hade några fler tv-kanaler än du.. Och vi kikade på fångarna på fortet på helgen även då :)
Men jag fattar vad du menar.. Det var så mycket bättre förr! Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Johanna

Min familj är otroligt viktig för mig, min familj består av min fantastiska sambo Kristian, min fina men något viljestarka dotter Stina, Gustav som just nu är familjens lille charmtroll, vår lata Golden Retriever Smilla och vår egendomliga katt Polly.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela