Små små steg

Nyårsafton

Publicerad 2013-01-01 17:51:24 i Allmänt,

Förr om året var nyårsafton något helt annat än vad den är nuförtiden. Då var den nya kläder, sminkning efter de senaste trenderna i Vecko-revyn, alltför mycket cider i kroppen innan kl slagit nio, att stå huttrandes på tolvslaget skåla med massa kända och okända och bara vänta på festen skulle fortsätta. Det var då det...
 
I går firade vi nyår här hemma. Med Kristians bror och hans familj och Annelie och Christian och deras barn. Blev ett kalas med ganska många det också. Närmare bestämt 6 vuxna och 8 barn. Jag gjorde förrätten, jordärtsockssoppa med knaperstekt bacon och parmesanstänger. Christian och Anneli fixade huvudrätten: Marinerad oxfilé med potatisgratäng, fantastiskt gott! Och Maria stod för efterrätten: en ljuvlig Citrontiramisu.
De stora barnen åt baklängesmiddag med marängswiss och hamburgare. Vi pratade, bytte blöjor, nattade barn, kivades med barnen om maten och skålade i Asti Cinzano.
Det blev en trevlig kväll och jag måste nog erkänna att dessa "enkla" sammankomster på nyår är bra mycket trevligare än de festerna man var på "förr". För nog är nyårsafton bara en dag som vilken annan. En sista dag på året...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Johanna

Min familj är otroligt viktig för mig, min familj består av min fantastiska sambo Kristian, min fina men något viljestarka dotter Stina, Gustav som just nu är familjens lille charmtroll, vår lata Golden Retriever Smilla och vår egendomliga katt Polly.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela